From left, Utah State University undergraduate design student Candice Buttars, Super 8 Brand President Mike Mueller and celebrity interior designer Alison Victoria introduce Buttars and Victoria’s ROOM8 shared room design.

SMALL GROUPS OF travelers staying at Wyndham Hotels & Resorts’ economy Super 8 may soon no longer have to say goodnight in the hallway as they go to separate rooms. Instead, the brand’s new ROOM8 design will allow groups of people share a room comfortably.

The result of a recent design challenge, ROOM8 was designed by Utah State University undergraduate design student Candice Buttars under mentorship celebrity interior designer Alison Victoria. The design features a common area stocked with games and a 65-inch television as well as a large refrigerator and microwave. It is surrounded by sleeping spaces for up to four people.

“More and more, we’re seeing groups of guests who want space to stretch out and relax, but without the sacrifice of giving up their own private sleeping space,” said Super 8 Brand President Mike Mueller. “Whether it’s a group of millennials, a young family or an on-the-road construction crew, ROOM8 delivers the perfect balance of privacy and community.”

Eight locations will pilot the ROOM8 design by next year. Buttars and Victoria worked together to complete the design for the challenge.

“From the second I learned about the design challenge, I knew that I had to submit a concept,” Buttars said. “As a college student and aspiring designer, you dream of getting to work with a household name like Super 8 by Wyndham, let alone someone as accomplished as Alison Victoria. To take what I know, not only as a designer, but also as the target customer for this project, and be able to meld it into my vision, creating something entirely new, has been incredibly rewarding.”

Super 8 recently underwent a multi-year, $140 million redesign of properties across the U.S. and Canada. Last year, the brand held a sweepstakes to give away ROADM8, a customized 2017 Jeep Wrangler Unlimited Sport 4×4 with a design that incorporated elements of the re-design.